RESTAURANT 'LE BON VIVANT' MAASTRICHT

In het centrum van het altijd bruisende Maastricht, op een steenworpafstand van het Vrijthof, vind je in een sfeervolle gewelvenkelder restaurant Le Bon Vivant.

Bij Le Bon Vivant staat alles in het teken van genieten! Verrassende smaakcombinaties in twee menu’s met heerlijke wijnarrangementen en huiselijke gastvrijheid. Dit alles zorgt voor een beleving om niet snel te vergeten.


De route die Björn Dijkstra heeft bewandeld om tot het realiseren van zijn droom Le Bon Vivant te komen is opmerkelijk te noemen. Na het afronden van zijn middelbare school (VWO op het Alkwin Kollege te Uithoorn), was het hem nog niet echt duidelijk waar zijn toekomst lag. Met een vader in het onderwijs en een moeder in de horeca was de basis breed. Een wereldreis naar Oceanië moest verhelderend inzicht brengen.

Bij terugkomst een jaar later bleek echter dat Björn had gekozen voor een tussenoplossing; Communicatiewetenschap aan de UvA. Al snel kwam hij tot de conclusie dat de theoretische leergang van de Universiteit toch niet was waar hij gelukkig van werd. De rest van dat jaar werkte hij in het catering bedrijf van zijn moeder Alma Hak.

Omdat de Horeca hem bleef triggeren koos hij voor de vervolgopleiding Hoge Hotelschool in Maastricht. Deze opleiding staat aangeschreven als een goede management opleiding, dus hierna zou er altijd nog breed gekozen kunnen worden qua baan.

In het derde jaar van de opleiding liep Björn stage bij Le Grande Provence in Franschhoek, Zuid Afrika. Aangezien dit de praktijkstage van de opleiding was, vond de stage plaats in de keuken van het resort/restaurant/wijngaard/kunstgallerie. In 6 maanden werd een goede basis gelegd qua keukenvaardigheden en de interesse in het hebben van een restaurant was gelegd.

Na afronden van de Hotelschool bleek het lastig een opleidingsplek te vinden in een gerenommeerde keuken, het was immers midden in de economische crisis. Nadat Björn zichzelf verder had ontwikkeld in de keuken van een plaatselijk eet ettablisement deed zich in mei 2013 de mogelijkheid voor om Le Bon Vivant over te nemen. Na een oriënterend gesprek was deze stap snel gemaakt.

Vier oktober 2013 opende Björn officieel de poorten van zijn Le Bon Vivant. In de jaren die volgde ging zijn auto didactische ontwikkeling door. Gerechten werden verfijnder en een eigen stijl ontwikkelde zich. Spannende smaakcombinaties van pure smaken in mooie composities met eerlijke indrediënten typeren de menu's van Le Bon Vivant.

In het najaar van 2019 is zijn moeder Alma in dienst gekomen in de keuken. Daar waar de intresse van Björn in het vak is begonnen bij Alma, heeft Alma haar carriere in de keuken bij Björn inmiddels afgesloten.